3 Μαΐου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Η Ουκρανία προσφεύγει στο δικαστήριο της Χάγης

Η τελευταία εξέλιξη αναφορικά με την επικοινωνία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ίσως δείχνει τη διάθεση των αντιπάλων, Ρωσίας- Ουκρανίας να έρθουν σε διαπραγμάτευση σε λευκορωσικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αρνηθεί την πρόταση της Μόσχας για διαπραγμάτευση μεταξύ αντιπροσώπων των δύο χωρών, στη Λευκορωσία, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος δεν τη θεωρεί «ουδέτερο έδαφος».

Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων
Μία ανησυχητική εξέλιξη φέρνει στο φως το MEGA, σύμφωνα με τον οποία ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση και όλα δείχνουν πως από πίσω κρύβεται η Μόσχα.

Συγκεκριμένα, εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κυβερνοεπιθέσεις από τις στιγμή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία.

Η Γερμανία εκτιμάει ότι συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για κυβερνοεπίθεση.

Πρακτικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα διανομής του ίντερνετ και δεδομένων μέσω των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων σε όλη την Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Αυτοί οι δορυφόροι χρησιμοποιούνται από Γάλλους και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Ουκρανία προσφεύγει στο δικαστήριο της Χάγης
Η Ουκρανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το δικαστήριο που επιλύει διαφορές μεταξύ κρατών σχετικά με το διεθνές δίκαιο.

Την ανακοίνωση έκανε  ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, μέσω του Τwitter.

madata.gr