19 Απριλίου, 2024

Τη σύμβαση για τo έργο ανάπλασης της πλατείας των Κορφών υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας – Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Μία νέα πλατεία θα αποκτήσουν πολύ σύντομα οι Κορφές με τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για τις εργασίες Ανάπλασης της πλατείας Κορφών με προϋπολογισμό μελέτης 373.000 ευρώ.
Με βάση τη μελέτη οι εργασίες θα γίνουν σε δύο φάσεις , αρχικά με διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού και στη συνέχεια με ανάπλαση της περιμετρικής οδού με στόχο η πλατεία να αποκτήσει ένα ενιαίο αρχιτεκτονικά σύνολο αναβαθμίζοντας την περιοχή.
Τόσο το προαύλιο του ναού όσο και οι περιμετρικές οδοί θα στρωθούν με κυβόλιθο ενώ θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια και ράμπες ΑμεΑ για την ασφαλή μετακίνηση τους και στα δύο επίπεδα της πλατείας που θα ενοποιηθούν με νέες οδεύσεις και σκάλες. Επίσης θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός ( παγκάκια, καλαθάκια ).
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Τοπικό Πρόγραμμα Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης, Συντονισμού Έργου Τοπικών Κοινοτήτων Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορφών Κώστας Φαραζάκης, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου Ειρήνη Παπαδάκη και η προϊσταμένη του τμήματος υπαίθριων χώρων Πόπη Δασκαλάκη.