26 Φεβρουαρίου, 2024

Τι γνωρίζει η Αντιτρομοκρατική για τους βομβιστές της Σταδίου: Οι τελευταίες πληροφορίες

Μετά από μία μακρά διάρκεια «σιωπής» των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, η Αντιτρομοκρατική έρχεται αντιμέτωπη με ένα χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας, προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι και να φτάσει στα ίχνη των βομβιστών της Σταδίου.

 Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τη βόμβα στη Σταδίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει από την πρώτη στιγμή το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή καθώς και τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού υπόπτων κλήσεων μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι δράστες που τοποθέτησαν μηχανισμό ήταν τουλάχιστον δύο, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με βόμβα στα κάγκελα, μετά να πηγαίνει σε κοντινό σημείο όπου τον περίμεναν ένα η περισσότερα άτομα για να διαφύγουν με μηχανή.

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για την έκρηξη του βομβιστικού μηχανισμού που εξερράγη περίπου στη 1:30 απέναντι από το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε η οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». 

Πάντως φαίνεται πως οι δράστες ήταν αποφασισμένοι και έμπειροι, φτιάχνοντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη με απόλυτη ακρίβεια όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει, γεγονός που αποτυπώνει κατάλληλη τεχνογνωσία. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρα το υπ. Εργασίας, ενώ η έκρηξη που προκλήθηκε ήταν ισχυρή, αφήνοντας πίσω ελάχιστα στοιχεία για να επεξεργαστεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τις κάμερες ασφάλειας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δρομολόγιο αλλά και το μέσο διαφυγής των βομβιστών, ενώ θα αναζητήσουν τα άτομα που έκαναν κατόπτευση της περιοχής τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί πάντως το σενάριο τα υλικά για την κατασκευή του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού να τα προμηθεύτηκαν από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος.

Η έκρηξη της βόμβας στο υπ. Εργασίας ήταν η τρίτη ενέργεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Στις 24 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η οποία όμως δεν ήταν ωρολογιακή. Ακολούθησε η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα, το υπ. Εργασίας λειτουργεί κανονικά.

madata.gr