6 Οκτωβρίου, 2024

Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις και οι τελευταίες αποδόσεις στις στοιχηματικές

Ντέρμπι για τέσσερις, αν και με θολές εκτιμήσεις, δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα στοιχήματα από τρεις εταιρείες συμφωνούν με την εικόνα ότι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στο β’ γύρο.

Η Pulse κάνει λόγο για μία ανοικτή εκλογή, με τα ποσοστά των βασικών υποψηφίων να είναι στα πλαίσια του στατιστικού λάθους, η Metron Analysis δίνει προβάδισμα σε Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου για τον β΄γύρο, ενώ σύμφωνα με την GPO, τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση: οι κ. Δούκας, Γερουλάνος και η κ. Διαμαντοπούλου. Στις στοιχηματικές, οι δύο από τις τρεις συμφωνούν ότι ότι θα υπάρξει ισοπαλία Ανδρουλάκη – Δούκα και η τρίτη δείχνει ότι προηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μάχη για 4 στο ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά, σύμφωνα με την PULSE, σε ό,τι αφορά τη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και το ένα «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο, ενώ για τη 2η θέση, θα «κονταροχτυπηθούν», σχεδόν με ίδια ποσοστά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

Σε ό,τι αφορά στο debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό στο οποίο επηρέασε τους ψηφοφόρους, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι άλλαξαν την επιλογή τους.

 Η πρόθεση ψήφου όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές:

Νίκος Ανδρουλάκης 30%
Χάρης Δούκας 20%
Παύλος Γερουλάνος 18%
Άννα Διαμαντοπούλου: 16%
Μιχάλης Κατρίνης: 4%
Νάντια Γιαννακοπούλου 3%
 
Η πρόθεση ψήφου όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές:

 Νίκος Ανδρουλάκης 30%
Άννα Διαμαντοπούλου: 19%
Παύλος Γερουλάνος 18%
Χάρης Δούκας 17%
Μιχάλης Κατρίνης: 4%
Νάντια Γιαννακοπούλου 2%
 
Όσοι ψηφίσουν σίγουρα την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές:

Νίκος Ανδρουλάκης 27%
Χάρης Δούκας 23%
Παύλος Γερουλάνος 21%
Άννα Διαμαντοπούλου 21%
Μιχάλης Κατρίνης 3%
Νάντια Γιαννακοπούλου 2%
 
 Metron Analysis: Σταθερά πρώτος ο Ανδρουλάκης και η… ανατροπή από Διαμαντοπούλου
Στην Metron Analysis, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την ανατροπή με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

 Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να προηγείται διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

 
Β’ γύρος ΠΑΣΟΚ
 
GPO: Επικρατέστερος ο Ανδρουλάκης – Μάχη για τρεις η δεύτερη θέση 
Σύμφωνα με την έρευνα της GPO για τα parapolitika.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει και σε αυτή τη μέτρηση να συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό προτιμήσεων τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στους υπόλοιπους βασικούς δείκτες, που είναι η καταλληλότητα για την προεδρία και η παράσταση νίκης. Συγκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρείται καταλληλότερος από το 25,7% του συνόλου και από το 35% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

 Την ίδια ώρα, τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση: οι κ. Δούκας, Γερουλάνος και η κ. Διαμαντοπούλου ακολουθούν με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους στην ερώτηση της καταλληλότητας, όμως στην παράσταση νίκης, ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει ένα σημαντικό προβάδισμα.

Προβάδισμα που αποτυπώνεται και στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου όπου ο κ. Ανδρουλάκης με 30,1% οδηγεί την κούρσα με τον κ. Δούκα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 21,9%, έχοντας, ωστόσο, σε κοντινή απόσταση τον κ. Γερουλάνο που με 19,7% δείχνει ενισχυμένος και την κ. Διαμαντοπούλου με 19,2%.

Η θέση που φαίνεται παγιωμένη για το Β’ γύρο είναι αυτή του κ. Ανδρουλάκη, με τον κ. Δούκα να διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο υποψηφίων. Ωστόσο, οι διαφορές που καταγράφονται είναι οριακές.

Σε ό,τι αφορά τις στοιχηματικές εταιρείες, δύο από τις τρεις συμφωνούν ότι ότι θα υπάρξει ισοπαλία Ανδρουλάκη – Δούκα και η τρίτη εταιρεία δείχνει ότι προηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων.

Novibet: Ισοπαλία Ανδρουλάκη – Δούκα
Στη Novibet ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται ισόπαλος με τον Χάρη Δούκα με απόδοση 2.00. Ακολουθεί η Αννα Διαμαντοπούλου με 7.50, ο Παύλος Γερουλάνος με 8.5, ο Μιχάλης Κατρίνης με 51 και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 71.

 Στα ζευγάρια του β’ γύρου, το πιο πιθανό είναι Ανδρουλάκης – Δούκας με απόδοση 1.30, ακολουθεί το ζευγάρι Ανδρουλάκης – Διαμαντοπούλου με 4.50, Ανδρουλάκης- με 5.00 και Δούκας – Διαμαντοπούλου με 8.50.

 
Stoiximan: Απόλυτη ισοπαλία Δούκα – Ανδρουλάκη
Στη Stoiximan οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι επίσης στην απόλυτη ισοπαλία με αποδόσεις 1.90. Στο 7.50 η Άννα Διαμαντοπούλου, στο 8.50 ο Παύλος Γερουλάνος, στο 75.00 ο Μιχάλης Κατρίνης και απόδοση 100 δίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

 
Bettson: Πρώτος ο Δούκας
Στη Bettson πρώτος έρχεται ο Χάρης Δούκας με 1.80 ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 2.05, η Άννα Διαμαντοπούλου ,ε 7.50, ο Παύλος Γερουλάνος με 9.00 και Κατρίνης – Γιαννακοπούλου με 100.00.

madata.gr