3 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος Ανδρουλάκη. Αναλαμβάνει πρόεδρος του Κινήματος. Οι πρώτες κινήσεις του

Με το συντριπτικό 68% και 35 μονάδες προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε επί του Γιώργου Παπανδρέου στο β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.  
Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε και έλαβε καθαρή εντολή με 67,8% και 136.600 σταυρούς έναντι 32,2% και 64.800 ψήφους του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Ανδρουλάκης φτάνει στη Χαριλάου Τρικούπη όπου επικρατεί κλίμα πανηγυρικό. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιούς του. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η υψηλή συμμετοχή αποτελεί μήνυμα ευθύνης για όλους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γιόρτασε τη νίκη του με ύμνους του ΠΑΣΟΚ, σημαίες αλλά και κρητικά τραγούδια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ήττα του χόρεψε ζεϊμπέκικο τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το οποίο ανέβασε στα social media με τη λεζάντα «Στις καλές και τις άσχημες ημέρες θα γελάμε θα χορεύουμε και θα τραγουδάμε».

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 19.30 το απόγευμα, μισή ώρα αργότερα από τον προγραμματισμό χωρίς να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχε σπάσει το «φράγμα» των 150.000 οι ψηφοφόρων.

206.000 πολίτες έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ περισσότεροι από 1600 ψήφισαν στο εξωτερικό. Στην κάλπη προσήλθε το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινωνήσαν το βράδυ για να τον συγχαρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλοι οι συνυποψήφιοί του.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Γιώργος Παπανδρέου αφού συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη συμφωνήσαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να πρωταγωνιστήσει πολιτικά την επόμενη μέρα.

Με τον κ. Ανδρουλάκη επικοινώνησαν και οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι πρώτες κινήσεις Ανδρουλάκη
Σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος. Στην πρώτη του δήλωση, πριν εγκατασταθεί στο νέο του γραφείο, μίλησε για το στόχο του να δημιουργηθεί ένα κόμμα που θα προτείνει λύσεις.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο του και έκτοτε είναι σε διαρκείς συσκέψεις. Αύριο αναμένεται και η πρόταση Ανδρουλάκη για το πρόσωπο που θα αναλάβει χρέη προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σημειώνεται ότι πριν πάει στα γραφεία του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στο πρώτο νεκροταφείο, όπου άφησε λουλούδια στον τάφο της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου.

madata.gr