16 Σεπτεμβρίου, 2024

Θησαυροί της Κορινθιακής Γης

Από μικρά διαμάντια της φύσης σε μεγάλους διπλωμάτες του τόπου μας μπορούν να αναδειχθούν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που γέμισαν άρωμα και γεύση τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην εκδήλωση «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ), την Κυριακή 14 Ιουλίου
Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό Live Cooking Show από την καταξιωμένη Chef Ντίνα Νικολάου και τον Chef Γιάννη Μπρατσολιά από τα Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort, όπου με την άριστη τεχνική και τη δημιουργική τους φαντασία, πρόσφεραν μια γαστρονομική εμπειρία, χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά προϊόντα και παρουσιάζοντας μοναδικές συνταγές που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματα της Κορινθιακής Γης.

“Ο τόπος διαθέτει μία μοναδική ποικιλία από τα μικρά διαμάντια της φύσης τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τους διπλωμάτες του τόπου μας. Από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την κορινθιακή σταφίδα και το κρασί μέχρι το ευεργετικό μέλι και την τοπική μπύρα. Μικρά διαμάντια που μπορούν να αναδείξουν το πλούτο της περιοχής και να ενισχύσουν την τοπική και όχι μόνο οικονομία”, είπε πιο συγκεκριμένα ο κ. Γ. Καββαθάς.
Η προώθηση και η ανάδειξη τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τόνισε, καθώς τα τοπικά προϊόντα αποτελούν εργαλείο “ήπιας ισχύος” και διαθέτουν την δυναμική να προσφέρουν διάλογο, αλληλεπίδραση και συνεργασία, σκιαγραφώντας εκτενέστερα στην συνέχεια του χαιρετισμού του, τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της Κορινθιακής Γης.
Η εκδήλωση «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης», πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα και της ΓΣΕΒΕΕ, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση την οποία φέτος πλαισίωσαν διακεκριμένοι ομιλητές στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου, οι οποίοι φώτισαν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Κορινθίας, καθώς και την αδιαμφισβήτητη αξία των τοπικών προϊόντων της.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπροσωπώντας την ΓΣΕΒΕΕ εκτός του Προέδρου της, κ. Γιώργου Καββαθά, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Βαργιάμης και ο Αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς.