16 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Serafim Tsotsonis, open studios και ξεναγήσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του MOMus

Ένα μουσικό live event με τον Serafim Tsotsonis, δύο μέρες με τέσσερις διαδρομές στην πόλη και στα ανοιχτά εργαστήρια καλλιτεχνών και ιδιαίτερες ξεναγήσεις-ιστορίες στην τρέχουσα έκθεση «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο» είναι οι προτάσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του MOMus στη Θεσσαλονίκη (εντός ΔΕΘ-Helexpo), το προσεχές διάστημα.

 
Αναλυτικά οι δράσεις:
 
• Μουσικό Live με τον Serafim Tsotsonis
 
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, 21:00
 
Τα έργα της τρέχουσας έκθεσης «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης λειτουργούν ως αφετηρία έμπνευσης για τον Serafim Tsotsonis σε ένα ιδιαίτερο μουσικό live. Ambient, modern classical και electronic ατμόσφαιρες, μαζί με κομμάτια από τις πρόσφατες δουλειές του, καθώς και πέντε νέες συνθέσεις που προέκυψαν από τη δημιουργική του προσέγγιση της έκθεσης θα γεμίσουν τους χώρους του Μουσείου, σε μια διαφορετική μουσική βραδιά/πρόταση για ένα… επόμενο αύριο.
 
Ελεύθερη είσοδος με το εισιτήριο της έκθεσης.
 
Θα ακολουθήσει open party μετά τις 22:00 με dj set, με την υποστήριξη του FLY 104 στον ισόγειο χώρο & στον κήπο του Μουσείου, για την έναρξη λειτουργίας του MOMus Αrt Café.
 
Ο Serafim Tsotsonis (Σεραφείμ Τσοτσώνης) είναι συνθέτης ενός ευρέος φάσματος μουσικών ειδών (electronic, modern classical, ambient, jazz, post-rock, dream-pop, Dark Wave) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι, επίσης, πιανίστας, μουσικός παραγωγός και sound designer. Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, ντοκιμαντέρ, video art και διαφημίσεις, ενώ έχει επιμεληθεί την παραγωγή μουσικών έργων, καθώς και τα remixes τραγουδιών μιας μεγάλης γκάμας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικά άλμπουμ στην αμερικανική εταιρία Hush Hush Records – Seattle και στην ελληνική Klik Records, όπως επίσης και πολλά EP και remixes.
 
• Open Studios 24: Οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τους χώρους τους!
 
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, 12:00-20:00
 
Ανοίγουν οι πόρτες καλλιτεχνικών εργαστηρίων καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης το διήμερο 19 & 20 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή τη δράση Open Studios 24 που διοργανώνει το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ 59α Δημήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αποτυπώνονται στον χάρτη της πόλης, τον οποίο το κοινό μπορεί να ακολουθήσει με τη συνοδεία των επιμελητών του Μουσείου ή αυτόνομα τις δύο μέρες, 12:00-20:00, οπότε και οι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί. Το ανεξάρτητο καλλιτεχνικό έργο, η καλλιτεχνική έρευνα και ο πειραματισμός, ενισχυθεί η ανταλλαγή ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και ο διάλογος «βγαίνουν» μπροστά!
 
Ανακαλύψτε τον χάρτη και ακολουθήστε τις διαδρομές! Πληροφορίες: www.momus.gr & στο τηλ. 2310 240002 (Τρίτη-Κυριακή: 12:00-15:00).
 
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Λένα Αθανασοπούλου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Λάμπρος Ασημάκης, Νίκος Ασλανίδης, Βασίλης Βασιλακάκης, Μπάμπης Βενετόπουλος, Γιώργος Γεροντίδης, Μελίνα Γεωργούδα, Φιλιππος Γκούντζος, Ράνια Εμμανουηλίδου, Βασίλης Ζωγράφος, Ελένη Θεοφυλάκτου, Λία Καζάκου, Στράτος Καλαφάτης, Δέσποινα Κανελλάκη, Ηρώ Καραγιαννού, Γιάννης Καστρίτησς, Άρης Κατσιλάκης, Άννα Κοντακτσίου, Θοδωρής Λάλος, Εύχαρις Λεοντοπούλου, Θωμάς Λιούτας, Φανή Μπουντούρογλου, Άλκης Μπούτλης, Λία Ναλμπαντίδου, Κωνσταντίνος Ξάνθης, Μαρία Πασχαλίδου, Μαργαρίτα Πατσίκα, Άννα-Μαρία Σμυρνάκη, Ιωάννα Στρατόγλου, Στέφανος Τσακίρης, Ιωάννα Φλώρου, Δημήτρης Φραγκάκης, Φωτεινή Χαρίση, Έλλη Χρυσίδου, Λία Ψωμά.
 
• Ξεναγήσεις στην έκθεση «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»
 
Πέμπτη 17, 24, 31 Οκτωβρίου 2024, 18:00

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, 12:00
 
Λέμε… ιστορίες στον ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου, επιλέγουμε «τυφλά» τα έργα της ξενάγησής μας, δημιουργούμε κάθε φορά μια νέα ιστορία, μια νέα διαδρομή!