16 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τον β’ γύρο (pic-vid)

Στις κάλπες προσέρχονται και σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα.

Η διαδικασία κυλά ομαλά, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι τις 12:30 ψήφισαν 104.000 φίλοι και μέλη του κόμματος, με την συμμετοχή κατά 12,8% μειωμένη σε σχέση με την πρώτη Κυριακή. Στη Θεσσαλονίκη κάλπες έχουν στηθεί στα ίδια σημεία όπου και την προηγούμενη Κυριακή. Στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ εκεί όπου βρίσκεται το κεντρικό εκλογικό κέντρο της Α’ Θεσσαλονίκης η διαδικασία κυλά ομαλά και η συμμετοχή ανέρχεται στα επίπεδα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου.

Η κάμερα του ”poo.gr” κατέγραψε αποσπάσματα από την εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, στο εκλογικό κέντρο της ΔΕΘ:


youtu.be/YK_F-EQ7cBI

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στις κάλπες της περασμένης Κυριακής, δηλαδή οι 303.223 συμμετέχοντες οι οποίοι αυτή τη φορά δεν θα καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των τριών ευρώ. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. Στο νομό Θεσσαλονίκης κάλπες στήθηκαν στους 14 δήμους, εκεί όπου στήθηκαν και πριν μια εβδομάδα. 

Δείτε φωτογραφίες από το εκλογικό κέντρο στη ΔΕΘ: