22 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ο πολιτισμός ενώνει και στον Λαγκαδά μπορεί και να… ενώνεται (pics)

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία, με την οποία απέδειξαν στην πράξη ότι ο πολιτισμός δεν ενώνει, απλά, αλλά στον Λαγκαδά μπορεί και να… ενώνεται, πρωταγωνίστησαν οι πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης του Λαγκαδά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λαγκαδά “Τα Σταυραδέρφια”, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Λαγκαδά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μυγδονία και η Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, αποφάσισαν, για πρώτη φορά, να ξεκινήσουν τη νέα πολιτιστική-χορευτική σεζόν με… κοινό αγιασμό.

 
Τα μέλη των πέντε πολιτιστικών συλλόγων της πόλης του Λαγκαδά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ Πλάτων. Παρούσα στην εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά, ήταν η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε:
 
“Αισθάνομαι πολύ όμορφα κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Νιώθω περήφανη που στον τόπο μας υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, οι οποίοι πασχίζουν για να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας.
 
Θαυμάζω την αφοσίωση σας, τον σεβασμό που τρέφετε στους προγόνους μας, στις ρίζες μας και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλετε για να τα κρατήσετε όλα αυτά ζωντανά, να τα περάσετε στα παιδιά μας. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να υπολογίζετε πως θα είμαι πάντα δίπλα σας. Το επαναλαμβάνω σήμερα, που βρισκόμαστε ξανά, με αφορμή τον αγιασμό για τη νέα σεζόν.
 
Είναι πολύ ευχάριστο που όλοι μαζί οι άνθρωποι του πολιτισμού στην πόλη του Λαγκαδά είστε εδώ σήμερα για να πάρετε την ευλογία και να ξεκινήσετε τις δραστηριότητες για τη νέα σεζόν. Είστε και σε αυτό πρωτοπόροι, καθώς αποδεικνύετε πως στην πόλη του Λαγκαδά ο πολιτισμός δεν ενώνει, απλά, αλλά μπορεί και να ενώνεται”.

Δείτε φωτογραφίες: