16 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Έρχεται την Κυριακή το 2ο Olympic Day Park – Φεστιβάλ αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων

Επιστρέφει για δεύτερη φορά το Olympic Day Park, μία γιορτή για τον περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στον Περιβαλλοντικό Πάρκο ΦΟ.Δ.Σ.Α., από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης.

 
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων προώθησης του Ολυμπισμού σε όλη την κοινωνία και απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Η μεγάλη αυτή γιορτή που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση οικογενειών σε θέματα περιβάλλοντος, αθλητισμού και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως και τις 14:00, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ΦΟ.Δ.Σ.Α., με ελεύθερη είσοδο.

Το 2ο Olympic Day Park υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας που καθιερώθηκε από τη ΔΟΕ με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Η Ολυμπιακή Ημέρα αποτελεί παγκόσμιο επετειακό εορτασμό για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με επίσημα εκδήλωση εορτασμού το «Olympic Day Run» και τις παράλληλες δράσεις αυτού σε όλες τις χώρες του κόσμου.