25 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο σε κλειστό χώρο στο ΑΠΘ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για σχεδόν δύο ώρες Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων που έσπαγαν μάρμαρα με βαριοπούλες για να τα κάνουν «πολεμοφόδια» και αστυνομικών που απαντούσαν με τη χρήση χημικών. Ωστόσο η ένταση μεταφέρθηκε και σε κλειστούς χώρους και προκαλεί σοκ ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter και δείχνει να αστυνομικό να πετά, πιθανότατα δακρυγόνο, την ώρα που ακούγονται συνάδελφοί του να προσπαθούν να τον αποτρέψουν.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από δημοσιογράφο που ο ίδιος υποστηρίζει πως «άνδρας της ομάδας συλλήψεων πετάει δακρυγόνο μέσα στο κλειστό φουαγιέ του Πολυτεχνείου, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια έξω από αυτό. Οι συνάδελφοι του, ακούγονται να του φωνάζουν επανειλημμένα να μην το πετάξει».

Ο εξωτερικός χώρος του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές. Για δύο ώρες ήταν πεδίο μάχης και χρησιμοποιήθηκαν και βόμβες μολότοφ και πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 11.30 η ώρα το βράδυ της Πέμπτης. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.

reader.gr