1 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση πίτμπουλ σε 55χρονη – Κατασπάραξε το σκυλάκι της

Σκυλί πίτμπουλ κατασπάραξε ένα μικρό μαλτέζ στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην ιδιοκτήτριά του που προσπάθησε να σώσει τον μικρό της φίλο τραυματίζοντάς την στο χέρι.

Ειδικότερα, το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν η 55χρονη γυναίκα είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Το πίτμπουλ πήδηξε πάνω από τον περιφραγμένο χώρο όπου βρισκόταν και τους επιτέθηκε.

Στην προσπάθειά της να βοηθήσει το άτυχο ζώο, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι όταν το πίτμπουλ την δάγκωσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Δυστυχώς, το σκυλάκι της γυναίκας απεβίωσε.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο με καταγωγή από την Βουλγαρία, ο οποίος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πίτμπουλ, καθώς ο 41χρονος ιδιοκτήτης του ζώου έλειπε στο εξωτερικό.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος και των δύο ανδρών ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς κατά συναυτουργία με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Το πίτμπουλ έσκαψε στο χώμα κι βγήκε από την μάντρα
Σε αυτοψία του MEGA στο χώρο φαίνεται ότι το πίτμπουλ έσκαψε κάτω από την μάντρα κι έτσι βρέθηκε έξω.

Κάτοικος της περιοχής, όπου ο σύζυγός της έσπευσε να βοηθήσει την 55χρονη μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» και περιέγραψε:

«Έφευγε για δουλειά ο άντρας μου κι άκουσε τις φωνές της γυναίκας. Είδε την κυρία μέσα στα αίματα. Δεν έχει γίνει ξανά περιστατικό με το πίτμπουλ. Ουσιαστικά διαμέλισε το μαλτέζ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θελόγου Ηλιού μέσα στο σπίτι υπάρχει και δεύτερο πίτμπουλ.

madata.gr