8 Φεβρουαρίου, 2023

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων σε Αθήνα και Πειραιά

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στις δύο τελετές στο λιμάνι του Πειραιά και τη Δεξαμενή.
Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί της Παρασκευής σε Αθήνα και Πειραιά οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων για τα Θεοφάνεια.

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ στην Αθήνα η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη ενώ ακολούθησαν οι ρίψεις του σταυρού στο κεντρικό λιμάνι της χώρας και την Δεξαμενή στο Κολωνάκι.

Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ενώ το παρών έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Τραγάκης και Νόνη Δούνια, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Σήμερα γιορτάζουμε σε όλη την Ελλάδα όλοι οι Έλληνες και φυσικά το πρώτο λιμάνι της χώρας μας. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγειά και να μας φωτίσει ο Θεός να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για τις οικογένειές μας, για τη δουλειά μας, για την καθημερινότητά μας. Επίσης, έρχονται εκλογές μέσα στο 2023, οπότε καλό είναι να μας φωτίσει ο Θεός όλους να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Να είστε καλά και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ανέφερε πως «σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την ορθοδοξία, μια σπουδαία ημέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι σε όλες και όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας, περισσότερο φως, το έχουμε ανάγκη κυρίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Μάλιστα, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα αφέθηκε ελεύθερο για συμβολικούς λόγους ένα περιστέρι συμβολίζοντας την παρουσία του Αγίου Πνεύματος.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από ένα από τα παιδιά του, και του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου,

Η Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνια τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη στο Κολωνάκι στην οποία έδωσαν το «παρών» και δεκάδες πιστοί.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας ιερείς και πιστοί κατευθύνθηκαν πεζή προς την Δεξαμενή όπου παραδοσιακά πραγματοποιείται η ρίψη του σταυρού για τα Θεοφάνεια.

madata.gr