26 Φεβρουαρίου, 2024

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την χώρα – Πού βρέθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι τελετές Καθαγιασμού των Υδάτων σε όλη τη χώρα.

Στο λιμάνι του Ρέθυμνου παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισόδων της Θεοτόκου και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες, τους οποίους μάλιστα προέτρεψε να εμβολιαστούν για την γρίπη και τον κορoνοϊό.

Κωνσταντινούπολη
Στην Κωνσταντινούπολη γιόρτασαν τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάθισαν σε απόσταση ο ένας από τον άλλον για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στις 16.00 είναι προγραμματισμένη η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος θα έχει και ο ίδιος συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σημειώνεται ότι καθαγιασμός υδάτων θα γίνει και στη Χαλκηδόνα στον Βόσπορο μετά από 49 ολόκληρα χρόνια, με απόφαση του μητροπολίτη Χαλκηδόνας, Εμμανουήλ.

«Προχωράμε μπροστά με το λαό μας ενωμένο, σε ακόμα πιο δυνατή συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να διαλυθούν τα πυκνά σκοτάδια και να φωτιστούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πειραιάς
Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χωράς τον Πειραιά στον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Η πομπή φτάνει στην προβλήτα του λιμανιού, εκεί όπου χέει στηθεί η εξέδρα.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι, έγινε υπό την παρουσία δύο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Βατραχάνθρωποι των ΟΥΚ βουτήξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Την τελετή των Θεοφανείων παρακολούθησε για πρώτη φορά ως δήμαρχος Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας.

Πάτρα
Με κατάνυξη γιορτάστηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και στη Δεξαμενή. Ολοκληρώνοντας τη τελετή όλοι οι κολυμβητές έβαλαν την ελληνική σημαία στη θάλασσα και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

πηγή: MEGA TV