27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος του χρόνου αναμένεται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» η οποία αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ δραστηριότητας. Στη δράση υποβλήθηκαν 6.669 αιτήσεις με δημόσια δαπάνη 1.235.886.207 ευρώ.

Επιδοτούμενες δραστηριότητες
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα
Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες
Κάμπινγκ
Γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται από 80 χιλ. ευρώ έως 400 χιλ. ευρώ. Χρηματοδοτείται το 45% των επιλέξιμων δαπανών. Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να αυξηθεί κατά:

10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή σεισμόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά ή / και
επιπλέον 5% με τη δήλωση κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης
Όσον αφορά στα δωμάτια – διαμερίσματα, το ερχόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιτάσσει να κατατάσσονται στα τέσσερα «κλειδιά» και να διαθέτουν τουλάχιστον 12 κλίνες.