27 Ιουλίου, 2024

Τελικός Conference League: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός – «Κάηκε» ο Πειραιάς

«Τρέλανε» την Ευρώπη ο Θρύλος με την κατάκτηση του Conference League.
Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε και πάλι το… θαύμα του. Ο Ολυμπιακός, «πάτησε» την Φιορεντίνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και κατέκτησε το Europa Conference League.

Με μια ασύλληπτη γκολάρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’ της παράτασης έστειλε στο καναβάτσο τους Ιταλούς και στον 7ο ουρανό τους οπαδούς του, που είδαν τον Ολυμπιακό να κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο τους όνειρο.

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά ελληνικός σύλλογος, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να γράφει ιστορία και να γεμίζει με χαρά και περηφάνια τους οπαδούς της, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια ανεπανάληπτη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, με τους Ερυθρόλευκους να επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους και να… τρελαίνουν όλη την Ευρώπη.

Μια σπουδαία στιγμή, που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Θα μνημονεύεται για πάντα και θα γεμίζει με περηφάνια όλους τους Ελληνες. Μια επιτυχία που έχει πάνω της φυσικά τη σφραγίδα του ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έκανε τα πάντα για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και τα κατάφερε.

Μια επιτυχία που έχει την υπογραφή του Μεντιλίμπαρ, που ήρθε και άλλαξε την μοίρα του Ολυμπιακού, αλλά και των παικτών του, που κατάφεραν να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πάνθεον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μοναδικές στιγμές αποθέωσης στους κυπελλούχους Ευρώπης στον Πειραιά – Ακόμα πανηγυρίζουν
 
Λίγο μετά τις 6 το πρωί αποχώρησαν και οι τελευταίοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μετά την τεράστια νίκη της ομάδας και την κατάκτηση του Conference League.

Μάλιστα έξω από το κτίριο του MEGA κατέλυσε το πούλμαν της νίκης και οι παίκτες στην συνέχεια αναχώρησαν για τον Πειραιά για να πανηγυρίσουν μαζί με τους φιλάθλους.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Τόσο χρόνια ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό – Σήμερα δεν είναι όνειρο»
 
Ο μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το τέλος του αγώνα είπε στο MEGA:

«Τόσο χρόνια ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό. Για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Εγώ από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, είχα αναμνήσεις όπου έβλεπα παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν κλαμένοι για άτυχες και κακές στιγμές είτε ήταν στην Ιταλία είτε στον Πειραιά, και όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις πως αγόρασα τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι μία ιδέα. Όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, το όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Σήμερα δεν είναι όνειρο τρελό αλλά πραγματικότητα, εδώ σε ελληνικά χώματα. Σήμερα είχαμε μία πολύ καλή φιλοξενία και ήθελα να τους ευχαριστήσω. Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Ήταν κάτι που το χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου, στον Σάββα Θεοδωρίδη, στη Θύρα 7. Το κύπελλο θα φύγει μετά το Δημοτικό Θέατρο και θα πάει εκεί και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Είναι στιγμές συγκίνησης και μεγάλης χαράς. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μία συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί διότι συνήθως το πιάτο τρώγεται κρύο αλλά εμείς σήμερα το φάγαμε ζεστό. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League και είδατε τι κάνανε οι νέοι μας σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα νέα παιδιά που έδειξαν το ταλέντο τους και κέρδισαν το Champions League των νέων. Τις είχα ονειρευτεί αυτές τις στιγμές, και αυτό που έχω πει σε όλους τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, πως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να σκεφτούμε μόνο τη νίκη. Όταν έχεις κερδίσει ομάδες Champions League τότε ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Δεν είναι όνειρο. Εμείς σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ. Ειδικά στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος και αυτό έπρεπε να το μεταδώσω. Είδατε το αποτέλεσμα. Το άξιζε αυτό ο υπέροχος κόσμος. Σήμερα είναι όλοι οι Έλληνες χαρούμενοι. Το κάναμε πάνω από όλα για την Ελλάδα. Το κάναμε μόνοι μας. Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή. Συνήθως ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο. Κάναμε μία πολύ καλή αρχή και πιστεύω πως θα το πετύχουν και άλλες ομάδες. Το όνειρο μας είναι ένα Europa League. Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά, είναι και ο Ερνέστο εκεί που πανηγύρισε μαζί μας σήμερα. Τον έχω μες στην καρδιά μου. Ζήτω η Ελλά, ζήτω ο Ολυμπιακός».

 
Πειραιάς: Η στιγμή που σκοράρει ο Ολυμπιακός – «Σείστηκε» η πλατεία Κοραή

madata.gr