28 Μαρτίου, 2024

Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης

Συνελήφθη πριν από λίγο ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης – Ποινικές διώξεις για όσους προκύψουν ευθύνες
 
Ο σταθμάρχης, στη βάρδια του οποίου έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων, απολογήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ευθύνη για την τραγωδία.

Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει άμεση γνώση των ερευνών. Μετά τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος.

 Το αδίκημα που εξετάζεται, είναι αυτό της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που μπορεί να διωχθεί και ως κακούργημα αν αποδειχθεί δόλος έστω και ενδεχόμενος και επισύρει – με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που αρχίζουν από κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. Η ποινή των ισοβίων προβλέπεται και για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών εφόσον αποδοθεί δόλος.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό τα δύο τρένα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση επί 12 λεπτά βρίσκονταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα τη μετωπική σύγκρουση, η οποία ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.

madata.gr