22 Οκτωβρίου, 2024

Τέμπη: Δεν επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος – “Παρακαλώ περισσότερο σεβασμό για το παιδί μου που παλεύει για την ζωή του”

«Παρακαλώ από τα ΜΜΕ περισσότερο σεβασμό για την κατάσταση του παιδιού μου, ο οποίος παλεύει για την ζωή του. Μέχρι και σήμερα, η μοναδική έγνοια μας, είναι το παιδί μας να κερδίσει αυτή τη μάχη». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει, μέσω του enikos.gr, ο πατέρας του Γεράσιμου, μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

 
Νωρίτερα σήμερα (22/10), είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ο Γεράσιμος ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί, και ότι αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα του 22χρονου, Λουκά Αποστολίδη, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως ισχύει, καθώς θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Μιλάνο.
 
«Το παιδί είναι ακόμη στην Αμερική, και θα μεταφερθεί -άγνωστο πότε- σε ένα από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο Μιλάνο. Οπότε δεν έχει αποφασιστεί η επιστροφή του στην Ελλάδα και δεν ισχύουν τα όσα διαδίδονται. Ο πατέρας του, σύντομα θα επισκεφθεί το συγκεκριμένο κέντρο, και στην συνέχεια θα δρομολογηθεί και η μεταφορά του Γεράσιμου» αναφέρει στο enikos.gr ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι:
 
«Ο Γεράσιμος θα είναι συμβολικά και ουσιαστικά ένα ισχυρό “κατηγορώ” προς το παχύδερμο κράτος, το οποίο διαχρονικά δεν διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό του κάθε πολίτη, που λέγεται ζωή. Εύχομαι αυτό το μήνυμα να διακατέχει σύσσωμη την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπεύθυνους, γιατί ίσως, στην πιο σημαντική υποδομή της χώρας μας, που είναι ο σιδηρόδρομος, δεν υπάρχει ασφάλεια, αλλά αντιθέτως, καθημερινά προκύπτει κάτι καινούριο. Εάν υπήρχε το αυτόματο σύστημα στον σιδηρόδρομο, τα δύο τρένα δεν θα συγκρούονταν. Αλλά δυστυχώς, δεν αξιοποιούνται τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα».