16 Ιουλίου, 2024

Τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ σε Φλώρινα, Κοζάνη και Κιλκίς

Συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας στην Φλώρινα , την Κοζάνη και το Κιλκίς είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας ( ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς, στις 25 – 27 Ιουνίου, συμμετέχοντας σε ημερίδες που διοργάνωσαν οι τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς με βασικό θέμα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.
Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε τη Φλώρινα όπου είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κκ. Ειρηναίο, στην διάρκεια της οποίας ο κ. Ειρηναίος ενημερώθηκε για το Κέντρο Απονομής Σήματος Μοναστηριακών Προϊόντων και Προϊόντων Μικρών Παραγωγών «Κανών».
Στη συνέχεια, ο κ. Καββαθάς παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Φλώρινας από την ΕΒΕ Φλώρινας, με στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορουν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.α.). Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από εκπροσώπους των εταιρειών πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων ΕΔΕΜ και Αυτοδιαχείριση.
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε την Κοζάνη όπου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης με τους Προέδρους των Σωματείων της Π.Ε. Κοζάνης, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Ιωάννη Μητλιάγκα και του Πρόεδρου του Σωματείου Εστίασης Κοζάνης «Ο ΕΡΜΗΣ», κ. Αλέξανδρου Βουτυρή.
Ακολούθησε εκδήλωση όπου οι Πρόεδροι των Σωματείων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της περιοχής, καθώς και για τα νέα φορολογικά μέτρα και την επίπτωση τους στο σύνολο κυρίως των μικρών επιχειρήσεων. Ο κ. Γιώργος Καββαθάς απάντησε διεξοδικά σε πλήθος ερωτήσεων που του τέθηκαν.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, το Σωματείο Εστίασης Κοζάνης «Ο ΕΡΜΗΣ», με την στήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Νομαρχία Κοζάνης), με θέμα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα όπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, καθώς και οι εκπρόσωποι των οργανισμών συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, Αυτοδιαχείριση και ΕΔΕΜ παρουσίασαν αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητες συνεργασίας με τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο κ. Καββαθάς επισκέφτηκε το Κιλκίς όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Χρήστο Χατζημλάδη, με τον οποίο συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, ενώ υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνέχεια, ο κ. Καββαθάς είχε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπό σύσταση Σωματείου Εστίασης της περιοχής ενώ ακολούθησε και ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως, τα νέα φορολογικά μέτρα, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και η ψηφιακή κάρτα.