24 Ιουνίου, 2024

Τα McDonald’s έχασαν το θρυλικό «Big Mac» – Νίκη της Supermac’s στη μακροχρόνια διαμάχη

Tο Γενικό Δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε σήμερα ότι η αμερικανική αλυσίδα McDonald’s δεν δικαιούται πλέον να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα «Big Mac» σε ό,τι αφορά προϊόντα πουλερικών, ύστερα από την εκδίκαση υπόθεσης με αντίδικο την ιρλανδική εταιρεία fast food Supermac’s.

Είχε προηγηθεί η αντίστοιχη απόφαση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, το 2019, που καλούσε την McDonald’s να ανακαλέσει το εμπορικό σήμα «Big Mac», καθώς δεν μπορούσε να αποδείξει πραγματική και συνεχόμενη χρήση του κατά την πενταετία που προηγήθηκε της καταχώρησης το 2017.

 
Μετά τη μακροχρόνια διαμάχη, το εμπορικό σήμα «Big Mac» ανήκει πλέον στην Supermac’s.

Η Supermac’s, που άνοιξε τα πρώτα της εστιατόρια στο Galway το 1978, πουλά μπιφτέκια με μοσχάρι και κοτόπουλο, καθώς και τηγανητά nuggets κοτόπουλου και σάντουιτς, προσπαθεί από το 2017 να ανακαλέσει τη χρήση του ονόματος Big Mac.

 Οι δικαστές αποφάνθηκαν πως «η McDonald’s χάνει το εμπορικό σήμα Big Mac της ΕΕ όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών […] Η McDonald’s δεν απέδειξε τη γνήσια χρήση εντός συνεχούς περιόδου πέντε ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες».

Παρότι η μεγαλύτερη εταιρεία fast food στον κόσμο έχει το δικαίωμα της έφεσης στο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης, το Δικαστήριο της ΕΕ, ήδη παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για πλήγμα.

madata.gr