29 Μαρτίου, 2024

Τα λάθη που κάνουν το σπίτι να μοιάζει μικρότερο

Εντάξει, δεν είμαστε όλοι διακοσμητές, ούτε έχουμε την εμπειρία για να απογειώσουμε τους χώρους του σπιτιού με τις πινελιές μας. Γι’ αυτό και πολλές φορές μπορεί να υποπέσουμε σε διάφορα λάθη. Άλλοτε «χτυπητά» και άλλοτε όχι.
Είναι, όμως, και τα λάθη εκείνα στη διακόσμηση που χωρίς να το καταλάβουμε, μπορούν να κάνουν το σπίτι να μοιάζει μικρότερο απ’ ο, τι είναι στην πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά:

Μεγάλα έπιπλα
Σε έναν χώρο που είναι ούτως ή άλλως μικρός, αν βάλεις μεγάλα έπιπλα, τότε θα τον κάνεις να μοιάζει με… στρουμφοχώρο. Για παράδειγμα, ωραίοι οι μεγάλοι οι καναπέδες, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να κοιτάξετε να μην κλείνουν τον χώρο, αλλά να αφήνουν περιθώρια να «αναπνέει». Επίσης, ένα δωμάτιο που δεν είναι μεγάλο, δεν χρειάζεται να το «μπουκώνετε» με έπιπλα.

Λάθος χρώματα
Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα σπίτι. Μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Μπορούν, όμως, ακόμη και να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει με μικρότερο. Για παράδειγμα, τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τον χώρο σε αντίθεση με τα πιο φωτεινά. Αν μάλιστα το δωμάτιο δεν είναι από μόνο του φωτεινό, αποφύγετε τα σκοτεινά χρώματα όσο και αν σας αρέσουν.

Κοντές κουρτίνες
Κι, όμως, οι κοντές κουρτίνες κάνουν το σπίτι να φαίνεται πιο… μικρό. Αν, λοιπόν, οι χώροι είναι μικροί, προτιμήστε μόνο μακριές κουρτίνες.

ourlife.gr