7 Μαΐου, 2024

Τα χάλασε όλα στο τέλος

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνικής Ελλάδος με αντίπαλο την Αυστρία, σε φιλική αναμέτρηση.

 Ο Τζον Φαν’τ Σιπ έχει την ευκαιρία να τεστάρει παίκτες και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η Γαλανόλευκη παρότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Φορτούνη στο 63΄, οι Αυστριακοί μέσα σε τρία λεπτά από το 77΄ μέχρι το 80΄, έκαναν την ολική ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πίεζαν για το γρήγορο γκολ, κλείνοντας την γαλανόλευκη στην περιοχή της.

Η Ελλάδα στο 7΄ θέλησε να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία του Περβάν, με την κεφαλιά του Τζαβέλλα να περνάει άουτ.

Η Αυστρία συνέχισε να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κερδίσει εφτά κόρνερ στα πρώτα δεκατρία λεπτά.

Η πρώτη ευκαιρία στην εστία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 28΄, με τον Διούδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στην αρχή της επανάληψης συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός στο παιχνίδι, με την Ελλάδα να ανοίγει το σκορ 63΄ με γκολ του Φορτούνη μετά από έξοχη μπαλιά του Φούντα.

Στο 77΄ η Αυστρία ισοφάρισε στην αναμέτρηση, με τον Γκρίμπιτς με κοντινή προβολή να κάνει το 1-1, μετά από πάσα του Γκρέγκοριτς.

Η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Σκοπφ να δίνει στον Μπάουμγκαρντλιγκερ, εκείνος πέρασε τον Μιχαϊλίδη και σημείωσε το 2-1.

Στην συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να απειλήσει τα καρέ των Αυστριακών, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα για την Εθνική Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αυστρία (Φόντα): Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ, Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς

Ελλάδα (Φαν΄τ Σχιπ): Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας (46΄Λυκογιάννης – 65΄Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κουρμπέλης (46΄Μιχαϊλίδης), Μπουχαλάκης, Μανταλος (46΄Ζέκα), Λημνιος (82΄Τζόλης), Φούντας (65΄Κουλούρης), Φορτούνης