3 Μαΐου, 2024

Τα αρνητικά σερί του ΠΑΟΚ

Μέσα στις οκτώ μέρες, από Τετάρτη σε Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, έχασε τις μαθηματικές του ελπίδες για τον τίτλο την Κυριακή, και τώρα βρίσκεται και πίσω από την ΑΕΚ, έστω στην ισοβαθμία.

Έχασε στην έδρα του από την ΑΕΚ, μετά από δύο νίκες με τον ΟΦΗ και τον Άρη. Έχει μόνο δύο νίκες στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έχει χάσει πέντε από τα 15 τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού δεν είχε χάσει τα 51 προηγούμενα.

Δεν έβαλε γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ. Είχε να μην σκοράρει σε δύο διαδοχικά από τον Οκτώβριο του 2016, 118 αγώνες από τότε. Επέστρεψε στα γκολ με τον ΟΦΗ, αλλά δεν σκόραρε πάλι με την ΑΕΚ.

Δεν έχει βάλει γκολ στα πέντε από τα 10 τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε βάλει γκολ και στα 56 προηγούμενα!
Έφερε με τον Παναθηναϊκό 0-0 μετά από 86 παιχνίδια. Το προηγούμενο ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Απόλλωνα. Τώρα έχει ένα 0-0 στα τελευταία 90.

Έχει δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία, αλλά είναι οι μοναδικές δύο στα 19 τελευταία.

Κράτησε το «μηδέν» με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, στα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα τέσσερα προηγούμενα. Τώρα έχει δεχτεί στα έξι από τα οκτώ τελευταία.

Στα 22 τελευταία παιχνίδια μόνο τέσσερις φορές δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο στα πλέι οφ. Στα πλέι οφ έχει πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο μόνο στο παιχνίδι με τον Άρη!

Στην κανονική σεζόν

Στις 4 Ιανουαρίου έχασε από τον Άρη, σταματώντας ένα σερί 51 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Τελικά έχασε τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Στην ήττα από με τον Παναθηναϊκό, έχασε και ένα ακόμα σερί. Δεν σκόραρε μετά από 56 διαδοχικούς αγώνες με γκολ! Δεν μπόρεσε να τα κάνει 57, όσο είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και το κατέχει ο Παναθηναϊκός, που τον εμπόδισε!

Τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο, ενώ έχει ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών (εκκρεμεί προσφυγή του στο CAS).
Στην κανονική περίοδο μπήκαν 73 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας.