21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η Κεντρική Επιτροπή

Εν μέσω της εσωκομματικής κρίσης, συνεδριάζει σήμερα στις 11 π.μ. η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος και της επακόλουθης διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας δεν αναμένεται τελικά να αλλάξουν τα κριτήρια για την υποβολή υποψηφιότητας και θα απαιτούνται, όπως και την προηγούμενη φορά, 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
 
Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα
Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή δεν αναμένεται, ούτε και αυτό, να διαφοροποιηθεί και επομένως, όπως έχει εισηγηθεί η ΠΓ: στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Η Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο, αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών.
 
Ο σάλος με την ανάρτηση Ακρίτα
Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα, μετά από τον σάλο που προκάλεσε ανάρτησή της.  Η  βουλευτής Επικρατείας, ανέφερε ότι η έδρα της είναι στην διάθεση του κόμματος. Ωστόσο η παραίτηση δεν έγινε δεκτή. Όπως έγραψε η ίδια στο fb: «Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Έτσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».
 
Το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρώντας να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ,  δημοσίευσε μία φωτογραφία της τηλεόρασης του σπιτιού της, την ώρα που παρουσιαζόταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πέμπτο στην πρόθεση ψήφου με  9%. Μόνο που στο φόντο της φωτογραφίας φαινόταν μία πισίνα, κάτι στο οποίο εστίασαν -με πλήθος σχολίων- όσοι διάβασαν την ανάρτηση.
 
«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε», απάντησε η κ. Ακρίτα. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».
 
Εκτός από την πισίνα ενόχληση προκάλεσε η αναφορά στον «γιο της πλύστρας».
 
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καλπάκη, όπου αναφέρει: «Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα»