26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη: Όποιος νομίζει ότι επιβάλλει τη δική του ατζέντα, θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή, Παύλο Πολάκη, μετά το τελευταίο του ατόπημα.

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Πολάκη μετά τη νέα  ανάρτηση του  με την οποία ο βουλευτής  Χανίων με μακροσκελή του τοποθέτηση στο Facebook επιτίθεται εναντίον δημοσιογράφων και μελών του Δικαστικού Σώματος. Μάλιστα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να παραθέσει συγκεκριμένα ονόματα και φωτογραφικό υλικό.

Ως «υπονομευτή» που πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική χαρακτηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον Πολάκη.

Συγκεκριμένα, την έξοδο από τα ψηφοδέλτια δείχνει η Κουμουνδούρου στον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη μετά και το νέο του «χτύπημα», δηλαδή ανάρτηση στο Facebook όπου στοχοποιεί τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου και δημοσιογράφους.

Στην αντίδρασή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Και συνεχίζει δείχνοντας την έξοδο: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Πολάκης στοχοποιεί και απειλεί ευθέως δημοσιογράφους και δικαστές

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία νωρίτερα τον κατήγγειλε ότι «στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές δημοσιογράφους, και δικαστές».

Ειδικότερα το γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώνει: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Πολάκης: Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, απαιτεί την απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ και κάνει λόγο για: «Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60, δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις».

 Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης κατονομάζει και τους 13 δικαστικούς του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασαν τον Νίκο Παππά σε φυλάκιση δύο ετών για απιστία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Οι δικαστικοί που κατονομάζονται από τον Παύλο Πολάκη είναι οι: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελ. Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γ. Κατσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μ. Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου.

«Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες, με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ.

Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ) ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

madata.gr