22 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Κάρτα μέλους» με 20 ευρώ για τις εκλογές μελών

Με νέο επεισόδιο επέστρεψε χθες η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς δυναμική και χρήματα αναζητά να καταγράψει ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης αυτή τη φορά, η Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εστάλη από τα κεντρικά, δηλαδή την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) προς τις κατά τόπους Νομαρχιακές οργανώσεις προβλέπεται «η έκδοση κάρτας μέλους του κόμματος, με ετήσιο ποσό συνδρομής ύψους 20 ευρώ ή εξαμηνιαίου ποσού συνδρομής 10 ευρώ» ως ένα βήμα «ολοκλήρωσης του Μητρώου, προώθησης της ψηφιοποίησης του κόμματος και έμπρακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την ταυτόχρονη τακτοποίηση του ζητήματος των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών για τη συμμετοχή στις εκλογικές μας διαδικασίες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

 
Επιπλέον, γίνεται λόγος για «καμπάνια απόκτησης κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές των συνέδρων, χωρίς να καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ.
 
Εκλογές μιας ημέρας
 
Πρωτίστως, όμως, στην εγκύκλιο αποσαφηνίζεται ότι «οι εκλογές στις ΟΜ για την ανάδειξη των συνέδρων θα διεξαχθούν στις 2 ή 3 Νοεμβρίου 2024, δηλαδή ορίζεται μόνο μία ημέρα», ενώ δικαίωμα ψήφου (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και όσοι/ες έχουν εγγραφεί στις ΟΜ ή στον isyriza μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.
 
Στην πράξη, η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται ήδη για το επικείμενο συνέδριο, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο, αναθερμαίνοντας μέσω της Κάρτας Μέλους τη σχέση της με την παραδοσιακή βάση. Μάλιστα, για ορισμένα στελέχη η κατοχή της «Κάρτας Μέλους» συνιστά μια πρώτη προσέγγιση της κοινωνικής δυναμικής του κόμματος, σε μια στιγμή που καταγράφει σταθερά μονοψήφια -και πλέον δραματικά- ποσοστά, αγγίζοντας μόλις το 6,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO.