14 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Ντογιάκο: Ελπίζουμε να διατάξει έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023

Ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη και την έρευνα που διέταξε ο Ισίδωρος Ντογιάκος για το δυστύχημα στο Άδενδρο, το 2017, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «οι έρευνες της Δικαιοσύνης πρέπει να ρίξουν φως στην αλήθεια που αναζητούν αυτή τη στιγμή τα θύματα, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία. Ο κ. Ντογιάκος διέταξε έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο. Ασφαλώς και να γίνει. Ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023».

Ταυτόχρονα, σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «διερωτόμαστε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας. Τώρα, όχι 6 χρόνια μετά».

madata.gr