19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Σε διαρκείς συσκέψεις οι 6+6, πιθανή η αποχώρηση ακόμα και πριν το τέλος της εβδομάδας

Νέες συσκέψεις έχουν από το μεσημέρι της Τρίτης οι επιτελείς της ομάδας Αχτσιόγλου, προκειμένου να επανεξετάσουν τον χρόνο και τον τρόπο της αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισπεύδοντας πιθανότατα τις ενέργειες που αρχικά φαίνονταν να προσδιορίζονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ή και λίγο αργότερα.

Η επιλογή από την τάση των «6+6» της οριστικής ρήξης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με τα τωρινά δεδομένα μη αναστρέψιμη, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας με την ηγεσία, παρά την ενωτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη για συμπόρευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις τελευταίες συσκέψεις τέθηκε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η αποχώρηση ακόμα και εντός των αμέσως επόμενων 24ωρων, καθώς κρίνεται ότι η παράταση της εκκρεμότητας, πέρα από τη φθορά που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ζημιώνει πολιτικά και τους ίδιους.   

Το ανεξήγητα μετέωρο βήμα που έκανε η ομάδα το σαββατοκύριακο, όταν η πανελλαδική συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε έληξε με το αξιοπερίεργο «βαδίζουμε προς την έξοδο», αλλά χωρίς ξεκάθαρη απόφαση και χρονοδιάγραμμα, λειτούργησε αρνητικά, ως φαίνεται, για την εικόνα αυτής της ομάδας.

Η εντύπωση δε, που δόθηκε ότι η αποχώρηση καθυστερεί διότι δεν έχουν βρεθεί 10 βουλευτές, ώστε να καταστεί δυνατή η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, έδειξε και πολιτική αδυναμία, αλλά και ένα μίγμα ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας.

Ο δε κ. Κασσελάκης κάλεσε μάλλον σε ήπιους τόνους το μεσημέρι της Δευτέρας την ομάδα Αχτσιόγλου να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις της. Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης δήλωσε ότι δεν έχει κάποιο νέο από την ομάδα Αχτσιόγλου, άρα θεωρεί ότι τελικά μένουν στο κόμμα. Από πουθενά δεν επιβεβαιώνεται όμως μία τέτοια εκτίμηση.  

Προκειμένου να μην παρατείνεται αυτή η αρνητική κατάσταση τα κορυφαία στελέχη της ομάδας (Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης κ.α.) μετράνε ξανά τα δεδομένα, υπό την πίεση της βαριάς ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί. Και δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι γοργές.    

Πηγή: topontiki.gr