28 Σεπτεμβρίου, 2023

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2023: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές – Ποιοι συνταξιούχοι πάνε ταμείο

Πλησιάζει η ώρα για την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τους συνταξιούχους να τις περιμένουν ώστε να πάρουν μία πρόσκαιρη οικονομική «ανάσα».

Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30/8.

Όπως συμβαίνει όμως κάθε μήνα, τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Οπότε τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων που θα πληρωθούν πρώτοι, τυπικά την Δευτέρα 28/8, θα εμφανιστούν από το απόγευμα της Παρασκευής (25/8), καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

Την Τρίτη 29 Αυγούστου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν ως εξής:

 
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 29 και 30 Αυγούστου
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 29 και 30 Αυγούστου
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 31 Αυγούστου
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

madata.gr