5 Οκτωβρίου, 2024

Συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο ”poo.gr”: «Προτεραιότητά μου θα είναι να εγγυηθώ την ενότητα, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήμα Αλλαγής κ. Άννα Διαμαντοπούλου, παραχώρησε μια μίνι αποκλειστική συνέντευξη στο ”Πρακτορείο Ειδήσεων και Γραφείων Τύπου σε απευθείας σύνδεση” – ”poo.gr” και στον Δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαδή, σχετικά με την διεθνή κατάσταση και τις επιπτώσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, για το τι κομίζει η υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για την ίδια αλλά και για το κόμμα, ως φορέας της ελληνικής Κεντροαριστεράς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Πως κρίνετε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και πως αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα;
Α.Δ.: Η Ελλάδα είναι σε μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περιοχή και η στάση θα πρέπει να ορίζεται με βάση το εθνικό συμφέρον. Oι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας. Τρία είναι τα μεγάλα και άμεσα ζητήματα. Η Κύπρος, η ασφάλεια της οποίας για πολλαπλούς λόγους απαιτεί εθνική και ευρωπαϊκή επαγρύπνηση. 
Το προσφυγικό ζήτημα στο οποίο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μεγάλης έντασης. Οι κίνδυνοι τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση αρχηγών και προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ώστε να χτίζεται η εθνική συνεννόηση, αναγκαία προϋπόθεση για την προάσπιση του εθνικού μας συμφέροντος.
Τι διαφορετικό κομίζει η υποψηφιότητά σας σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες;
Α.Δ.: Συμμετέχω και διεκδικώ την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα, και οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, να το καταστήσουμε μεγάλο και κυβερνών. Να αφήσουμε πίσω δηλαδή τη λογική ενός μικρού και φοβικού κόμματος που παλεύει για την 3η θέση στις εκλογές, και να κάνουμε ένα άλμα προς τα μπροστά. Να καταθέσουμε μια αξιόπιστη και μετρήσιμη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα, που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας. 
Να μιλήσουμε για τις πολιτικές που απαντούν στα προβλήματα του 21ου αιώνα, και όχι του 20ου. Διαθέτω και καταθέτω μια σειρά από συγκεκριμένες πολιτικές ως προγραμματικές κατευθύνσεις. Ασκώ εμπεριστατωμένη, παραγωγική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και διαθέτω ένα σημαντικό προσωπικό κεφάλαιο εμπειρίας, έχοντας υπηρετήσει στα κορυφαία εθνικά και ευρωπαϊκά αξιώματα. Η δική μου υποψηφιότητα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, καταθέτω ένα χαρτοφυλάκιο σύνθεσης ιδεών, πολιτικής εμπειρίας και κυβερνητικής προοπτικής.
Η επόμενη ημέρα των εκλογών -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- που θα σας βρει;
Α.Δ.: Εφόσον ο κόσμος με τιμήσει, εκλέγοντάς με  Προέδρο του ΠΑΣΟΚ, προτεραιότητά μου θα είναι να εγγυηθώ την ενότητα, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και νικηφόρο Κίνημα. Ν’ αφήσουμε πίσω μας την σημερινή λογική του μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, των χαμηλών προσδοκιών, των μικρών βημάτων και να  αντιμετωπίσουμε με όραμα αλλά και στόχους τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθειά μου θα είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και να συμβάλλω, από όποια θέση και αν κληθώ, να προσφέρω, γνώσεις, πολιτική εμπειρία και δράση ώστε να επιτύχουμε τις συλλογικές μας επιδιώξεις.