7 Οκτωβρίου, 2022

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – H φύλαξη των συνόρων στον Έβρο στο επίκεντρο

Σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας προδρεύει την Τρίτη ο πρωθυπουργός με θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα προεδρεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη.

 Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ βασικό θέμα θα είναι εκείνο της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.

Aφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 20 Αυγούστου 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Γενικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο που σχετίζεται με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού στον ποταμό, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.
Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί κάνει τον «βαρκάρη» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέροντας επίσης ότι « δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι»

madata.gr