28 Μαρτίου, 2024

Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη

Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών

Βιολί και πιάνο: δύο όργανα που έχουν αποδειχθεί ιδανικοί συνοδοιπόροι, έχοντας καταθέσει συναρπαστικούς μουσικούς διαλόγους. Ο α΄ κορυφαίος στα α΄ βιολιά και αναπληρωτής εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκος Μάνδυλας, συναντά την καταξιωμένη πιανίστρια Πόπη Μαλαπάνη, σε μια βραδιά που βαραίνουν οι ελληνικές υπογραφές.
Η συναυλία ανοίγει με την αριστουργηματική διασκευή του Δημήτρη Μητρόπουλου στην Τρίτη Παρτίτα για σόλο βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, στην οποία ο τολμηρός μουσικός έδωσε νέα πνοή με την προσθήκη μέρους για πιάνο. Ακολουθούν τα Τρία Ελληνικά Δημοτικά Τραγούδια του Νίκου Σκαλκώτα, ένα υπέροχο δείγμα συνδυασμού της τονικοκεντρικής δημοτικής μουσικής με την πρωτοπορία του 20ου αιώνα. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ξεκινά με τη Σονάτα για βιολί και πιάνο του Τούρκου πιανίστα και συνθέτη Φαζέλ Σάι που μεταφέρει τον ακροατή από την κλασική μουσική στη βαθιά Ανατολή, αλλά και στη σύγχρονη τζαζ δημιουργία. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη, που πλέει στις θάλασσες του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας την παραδοσιακή μουσική με σεβασμό, ευαισθησία και συνθετική ιδιοφυΐα.
Η επιμέλεια του μουσικού υλικού της Τρίτης Παρτίτας των Μπαχ – Μητρόπουλου και των Τριών Ελληνικών Δημοτικών Τραγουδιών του Σκαλκώτα είναι του Γιάννη Σαμπροβαλάκη και του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής.

Συντελεστές:

Νίκος Μάνδυλας | βιολί
Πόπη Μαλαπάνη | πιάνο

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3XEJ7M7

Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12 και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/413MRK3
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.