29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις 12 Ιουλίου

Οχρόνος κυλάει αντίστροφα για την πέμπτη κατά σειρά συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Εκτός από τους δυο ηγέτες παλιοί γνώριμοι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο προκειμένου να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση της επαναπροσέγγισης Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι σχέσεις των δυο χωρών το τελευταίο διάστημα και εν μέσω εκλογικών αναμετρήσεων διάγουν μια περίοδο ηρεμίας και όπως έχει τονίσει επανηλλειμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στις προσδοκίες από την συνάντηση αυτή: «Από τη θερμή ένταση, τη θερμή επιφυλακή των προηγούμενων ετών, προτιμούμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, έστω κι αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Όμως, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στην Iστορία αν έχουμε την ευκαιρία να τη διαμορφώσουμε».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα παραστούν και οι τρεις στην συνάντηση των δυο ηγετών.

Αν όλα πάνε καλά θεωρείται πιθανόν να ξεκινήσουν ξανά οι διερευνητικές επαφές.

πηγή: newsbeast.gr