H κατακράτηση υγρών, η υπερβολική δηλαδή συσσώρευση υγρών στον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και γενικά την αίσθηση ότι κουβαλάτε παραπάνω βάρος από το πραγματικό. Παραθέτουμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε:
1. Προσοχή στο αλάτι: Μη βάζετε αλάτι στο φαγητό και αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και τα έτοιμα γεύματα, που περιέχουν υπερβολικό αλάτι. Διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων και επιλέγετε όσες έχουν λιγότερο ή καθόλου αλάτι.
2. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας: Όσο πιο ενυδατωμένοι είστε τόσο γρηγορότερα θα αντιμετωπιστεί η κατακράτηση. Αυτό συμβαίνει, επειδή η κατακράτηση είναι ένας μηχανισμός μέσω του οποίου το σώμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση. Εκτός από νερό, καλό είναι επίσης να τρώτε φρούτα και λαχανικά όπως σπανάκι, αγγούρι, φράουλες, πεπόνι.
3. Κάντε εξετάσεις: Όταν η κατακράτηση οφείλεται στην υψηλή πρόσληψη αλατιού, συνήθως υποχωρεί μετά από μία μέρα. Αν οφείλεται όμως σε ορμονική δυσλειτουργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, π.χ. υπέρταση, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.
4. Αυξήστε την πρόσληψη καλίου: Το κάλιο είναι ηλεκτρολύτης που ρυθμίζει τα επίπεδα των υγρών στο σώμα, αντισταθμίζοντας τα υψηλά επίπεδα νατρίου. Καλές πηγές καλίου είναι οι γλυκοπατάτες, οι μπανάνες, τα μανιτάρια, τα χόρτα, το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Μην πάρετε συμπληρώματα καλίου, αν δεν συμβουλευτείτε πρώτα γιατρό, καθώς μπορεί να επιβαρύνει την υγεία σας.
5. Πείτε όχι στην καθιστική ζωή: Η σωματική δραστηριότητα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη συσσώρευση υγρών στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματος. Βοηθά επίσης στην καύση του λίπους. Η αναπλήρωση των υγρών μετά την άσκηση είναι απαραίτητη για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
Περισσότερα Νέα Κατηγορίας...
Μουρούτης για Σαμαρά: «Ο πρώην πρωθυπουργός υπερέβη τα θεσμικά εσκαμμένα» (vid)
Βόλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου
Στο νοσοκομείο η Καίτη Φίνου