29 Μαρτίου, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 26η διεθνή έκθεση Globalnie, που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 26η διεθνή έκθεση Globalnie, που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας στο εκθεσιακό κέντρο MCK τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αποτέλεσε μία από τις πρώτες Εκθέσεις που διοργανώθηκαν το 2022 στην Ευρώπη με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται. Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και η Περιφέρεια Κρήτης ήταν η πρώτη Περιφέρεια που πραγματοποίησε την παρουσίαση του προορισμού «Κρήτη» πάνω στην σκηνή του εκθεσιακού κέντρου στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Η συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού, κατά την περίοδο της πανδημίας και του πολέμου, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε πλήθος κόσμος που ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρονται στον επισκέπτη. Οι Πολωνοί μαθαίνουν ελληνικά και αγαπούν την Κρήτη. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη επισκεφτεί το νησί, ενώ κάποιοι άλλοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους να την επισκεφτούν από κοντά για πρώτη φορά. Ο θαλάσσιος και πολιτιστικός πλούτος, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη. Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε: Στην Πολωνία και το Κατοβίτσε είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Κρήτη, ως προορισμό, αλλά και ως φιλοσοφία φιλοξενίας. Σε μια πόλη, περιοχή και χώρα, βασικό υποδοχέα των προσφυγικών ροών της Ουκρανίας, νιώσαμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά από ποτέ, με τους Πολωνούς φίλους! Εδώ, οι Πολωνέζες μητέρες υποδέχονται τις Ουκρανές και δίνουν μια πρώτη βοήθεια υποδοχής, αμέσως μόλις κατεβαίνουν από τα τραίνα. Σε μια χώρα όπως η Πολωνία, που τα παιδιά στο Σχολείο μαθαίνουν Ελληνικά, ήρθαμε για να δείξουμε ότι συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για ελεύθερο λόγο και σκέψη και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στους Πολωνούς επισκέπτες, που μας αγκάλιασαν και έδειξαν ότι θα έχουμε, ακόμα μια εξαιρετική χρονιά, ακόμα κι αν οι μέρες του Πολέμου έριξαν ένα – προσωρινά ελπίζουμε – γκρίζο σύννεφο πάνω στον Τουρισμό. Τα καλύτερα έρχονται, αυτό έγινε ξεκάθαρο στην έκθεση, θα έχουμε μια υπέροχη χρονιά γιατί, Κρήτη παντού!

kritipress.gr