21 Μαρτίου, 2023

Συμφωνία για προσεισμικό έλεγχο σε κτίρια της Ελλάδας – Προτεραιότητα σε σχολεία και νοσοκομεία

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε σύσκεψη σήμερα, ώστε να ξεκινήσει ο προσεισμικός έλεγχος άμεσα. Μετά από αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, κατέληξαν σε συμφωνία οι αρμόδιοι. Προτεραιότητα θα δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία. Οι αποφάσεις θα εξειδικευθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέχεια της σύσκεψης της περασμένης Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Μετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτριος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεώργιος Στασινός, καθώς επίσης ο διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

πηγή: newsbeast.gr