19 Μαρτίου, 2024

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη και Τσίπρα για τον θάνατο του Σμηναγού από την πτώση του F-4

Νεκρός βρέθηκε και ο δεύτερος πιλότος του μοιραίου Phantom F-4 στην Ανδραβίδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον τραγικό θάνατου.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα.

Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπτάμενου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν και τιμούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη στην συντριβή του μοιραίου Φάντομ στην Ανδραβίδα την Δευτέρα (30.1.2023) και μίλησε για την απώλεια και του δεύτερου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους (νεκρός είχε ανασυρθεί και ο συγκυβερνήτης Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας).

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στην ανάρτησή του:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

 

madata.gr