29 Μαρτίου, 2024

Super League – Νίκες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστή τον Παλάσιος

Με πρωταγωνιστή τον Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Άρη στη Λεωφόρο και ανέβηκε ξανά στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα, ενώ η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 2-0, εκτός έδρας, της Λαμίας.

Το 2022 δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, που άφησε δύο βαθμούς στη Ριζούπολη με το 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν συντριπτική υπεροχή, αλλά έπεσαν πάνω στον καταπληκτικό γκολκίπερ Βέρχουλστ, που είχε κατεβάσει τα ρολά.

Αλλά και τις φορές που ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα δεν μπορούσε να αντιδράσει, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού, όπως στην ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 73’.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τη νίκη του στη Λεωφόρο επί του ελλιπούς Άρη. Ο Παλάσιος άνοιξε το δρόμο νωρίς, στο 14ο λεπτό, με διπλή προσπάθεια. Ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση στο 40’, ωστόσο η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μπεναλουάν βρήκε στο δοκάρι. Και στο 83’ η μπαλιά του Παλάσιος είχε αποδέκτη τον Αϊτόρ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ σφράγισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη των πρασίνων.

Στη Λαμία η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη και την αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Στέλιου Σεραφείδη, που 24 ώρες νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή.

Στο 28’ ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Τζανετόπουλου να διώξει την μπάλα. Και στο 83’ ο κορυφαίος του αγώνα Άμραμπατ βγήκε στην κόντρα έπειτα από το λάθος του Μπεχαράνο και την ολοκλήρωσε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

madata.gr