28 Μαρτίου, 2024

Super League 1: Ντέρμπι στην Τούμπα, επιστροφή Μίτσελ στο Καραϊσκάκη

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Τούμπα κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Super League 1, με τους Θεσσαλονικείς να επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τη γεμάτη έδρα τους και τους πράσινους να θέλουν να αποδείξουν και σε ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμού δυσκολίας μακριά από τη Λεωφόρο ότι δικαίως φέτος έχουν προσδοκίες τίτλου.

Ο διαιτητής, που επελέγη από την ΚΕΔ, είναι Αυστριακός (Βάινμπεργκερ), ενώ οι δύο προπονητές (Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς) αντιμετωπίζουν κάποιες απουσίες (των Μιχαηλίδη, Κουλιεράκη, Τόμας ο πρώτος και του Κώτσιρα ο δεύτερος).

Πιθανές ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να συνδυαστεί με τρίποντο και καλό ποδόσφαιρο η αφετηρία της δεύτερης θητείας του Μίτσελ στον ερυθρόλευκο πάγκο.

 Οι Πειραιώτες θα έχουν πάλι αρκετές απουσίες (Βατσλίκ, Γκάρι Ροντρίγκες, Ουί-Τζο Χουάνγκ, Μπα, Ρέτσο, Κούντε, Ντε Λα Φουέντε, Μπόουλερ, Φορτούνη και Λάιντνερ), αλλά και τους Πασχαλάκη-Μαρσέλο για πρώτη φορά στην αποστολή, με τον Ατρόμητο του Κόλμαν να είναι ποιοτικός και επικίνδυνος, έχοντας στόχο να παίξει ανοιχτά στο Φάληρο, όπου θα παραταχθεί δίχως Κλωναρίδη και Κεσχρίντα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπιέλ, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Ροτάριου, Μουνίθ, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει ο Άρης στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο, με τον Άλαν Πάρντιου να περιμένει κι άλλη βελτίωση από την ομάδα του που είναι ψυχολογικά ανεβασμένη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, την ώρα που ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου δεν αστειεύεται…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπράτσος δεν υπολογίζει για τους γηπεδούχους στον ανέτοιμο Νοκέρτ, ενώ εκτός έμειναν και οι Τάχατος, Σταμένκοβιτς.

Από την άλλη, εκτός πλάνων του Άλαν Πάρντιου έμειναν οι τραυματίες Ντουκουρέ και Μπράμπετς, καθώς και οι Χαΐροβιτς, Σγουρός, Χατζηιωάννου, Μαρμαρίδης, Καρακασίδης και Παναγίδης, για αγωνιστικούς λόγους. Αντίθετα, στην αποστολή του Άρη συμπεριλήφθηκε ο Νταμπό που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες, Μεθκίδα, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι.

Αμφίρροπη αναμένεται, τέλος, η αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη, με την οποία ανοίγει η αυλαία του σημερινού προγράμματος μιας αγωνιστικής που άρχισε χθες με τη νίκη (1-0) της Λαμίας επί του Λεβαδειακού και θα ολοκληρωθεί αύριο με τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ (απέναντι στον Ιωνικό) και με τη «μάχη» του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες».

Πιθανές ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Βαλιέντε, Στάνκο, Τιλίκα, Μπερτόγλιο, Γκαρντάφσκι, Μπαράλες.

ΟΦΗ: Στίβενς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Περέα, Τοράλ, Ντίκο, Γκερέρο.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο (1/10)

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0 (61′ Μποάκι)

Κυριακή (2/10)

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (15:00)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (16:00)

Βόλος – Άρης (19:30)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21:30)

Δευτέρα (3/10)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (18:00)

ΑΕΚ – Ιωνικός (20:00)

ΠΗΓΗ: filathlos.gr 

madata.gr