29 Μαρτίου, 2024

Super League 1: Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό με το 2-0 επί του Παναιτωλικού

Η νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού ήταν κάτι παραπάνω από υποχρεωτική για τον Ολυμπιακό μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ που τον άφησε στο -10 από την κορυφή και ο στόχος επιτεύχθηκε για την ομάδα του Μίτσελ, η οποία μπορεί να μην έβγαλε μάτια με την απόδοσή της αλλά ήταν ουσιαστική, παίρνοντας το τρίποντο χάρη στα πολύ ωραία γκολ των Μπιέλ και Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Μίτσελ περίμενε να δει μια αντίδραση από την ομάδα του αλλά αυτό που έβλεπε ήταν μια ομάδα που δεν είχε ρυθμό και δυσκολευόταν αρκετά να αποκτήσει. Δεν προκαλούσε εντύπωση, επομένως, το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι όσο κι αν το ήθελαν δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους. 
Οι πρωταθλητές είχαν μια φάση, όχι όμως κάτι τρομερό, στο 24′ με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στην αγκαλιά του Στεργιάκη μετά τη σέντρα του Χάμες και γενικά έδειξαν διάθεση να ανέβουν και να πιέσουν, έχοντας όμως μόνο μία πραγματική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43′, όταν η μπάλα πήγε στον Μπιέλ που ήταν στο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν τη βρήκε καλά…

Λάθος του Ισπανού, ο οποίος εξιλεώθηκε νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 50′, όταν με υπέροχο πλασέ από πλάγια εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός είχε, πλέον, το προβάδισμα, το οποίο του έδωσε και την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να ελέγξει πλήρως την κατάσταση και να στείλει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, στο 55′, με πλασέ του Μασούρα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Μίτσελ είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι, δεν επέτρεψε στον Παναιτωλικό να γίνει απειλητικός και τελικά στο 82′ εξασφάλισε οριστικά τη νίκη με το 0-2 από την ωραία ενέργεια και εκτέλεση του Βαλμπουενά.

 
Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Αποστολάκης (67′ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (83′ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (67′ Ντουάρτε), Σενγκέλια (83′ Χατζηθεοδωρίδης), Κολοβός, Μόρσεϊ (75′ Ζοάο Πέδρο).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (71′ Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (89′ Γκάρι), Μασούρας (72′ Βαλμπουενά), Χάμες (89′ Φορτούνης), Μπακαμπού (54′ Ελ Αραμπί).

madata.gr