21 Φεβρουαρίου, 2024

Στους δρόμους οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων-Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη τη χώρα λόγω του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, εκφράζοντας την αντίδρασή τους κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα έλαβε χώρα φοιτητικό συλλαλητήριο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί στη 1 το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο έγινε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καμάρα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Παράλληλα, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει καταλήψεις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους οι φοιτητές αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη ξεκίνησαν καταλήψεις στο ΟΠΑ, στο ΕΜΠ, στο Πάντειο, στη Φιλοσοφική Σχολή, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.Υπό κατάληψη τελούν απο την Πέμπτη, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και για δύο ημέρες στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΕΛΜΕΠΑ.

Παράλληλα, δάσκαλοι και καθηγητές προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.