25 Απριλίου, 2024

Στον τελικό η Λίβερπουλ αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Σίτι

Μία εβδομάδα μετά το 2-2 στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας αυτή τη φορά, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να επιλέγει να κάνει αλλαγές για λόγους ξεκούρασης και τον Γιούργκεν Κλοπ να απολαμβάνει τη νίκη της ομάδας του με 3-2, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 3-0, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Κονατέ μετά το κόρνερ του Ρόμπερτσον, για να ακολουθήσει στο 17′ το 2-0 από το λάθος του τερματοφύλακα Στέφεν, τον οποίο τιμώρησε ο Μανέ. Ο οποίος Μανέ ήταν αυτός που έκανε και το 3-0, στο 45′, με ωραίο σουτ μετά τη συνεργασία των συμπαικτών του.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ανήκε στους κόκκινους, αλλά στο δεύτερο η Σίτι ήταν βελτιωμένη και το έδειξε από νωρίς, αφού στο 47′ ο Γκρίλις σκόραρε από κοντά, μειώνοντας σε 3-1. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα προσπάθησε να πλησιάσει κι άλλο αλλά αυτή του Κλοπ ήλεγξε την κατάσταση, για να γίνει τελικά το 3-2 στο 90′ από τον Μπεράρντο Σίλβα, μετά την ωραία προσπάθεια του Μαχρέζ. Ήταν, όμως, αργά πλέον για τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου