19 Μαρτίου, 2024

Στο Κίεβο ο Βρετανός ΥΠΕΞ, θα ανακοινώσει νέο πακέτο βοήθειας

 Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι θα υποσχεθεί τη χορήγηση εκατομμυρίων στερλινών στο πλαίσιο συνέχισης της υποστήριξης που παρέχει το Λονδίνο στο Κίεβο στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία, ώστε να διασφαλιστεί ότι η χώρα έχει την πρακτική βοήθεια που είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσει την περίοδο του χειμώνα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Κλέβερλι, ο οποίος θα έχει μία προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στη διάρκεια της επίσκεψής του, καταδίκασε τη Ρωσία για τις “θηριώδεις επιθέσεις” της κατά αμάχων, κατά νοσοκομείων, αλλά και ενεργειακών υποδομών.

Μία ανακοίνωση από το γραφείο του, που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι ο Κλέβερλι ταξίδεψε στην Ουκρανία, η οποία αυτή την εβδομάδα δέχθηκε τις πιο καταστροφικές μέχρι σήμερα ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών της στον πόλεμο που συνεχίζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Κλέβερλι καθώς προσέφερε 3 εκατομμύρια στερλίνες (3,49 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου η Βρετανία να βοηθήσει στην αποκατάσταση σημαντικών υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε για τη διάθεση άλλων 5 εκατομμυρίων στερλινών (5,82 εκατομμύρια ευρώ) για την πρωτοβουλία της Ουκρανίας αναφορικά με τη μεταφορά σιτηρών σε άλλες χώρες, που βρίσκονται αντιμέτωπες με την διατροφική αστάθεια και την πείνα.

“Έχω δει εδώ από πρώτο χέρι, πως οι προσπάθειες της Βρετανίας βοηθούν γενναίους πολίτες να αντισταθούν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Η υποστήριξή μας θα συνεχιστεί για όσο απαιτηθεί, προκειμένου αυτή η σημαντική χώρα να ανακάμψει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίσκεψη του Κλέβερλι στην Ουκρανία πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της επίσκεψης του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ στο Κίεβο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο Σούνακ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της σταθερής υποστήριξης της χώρας του προς την Ουκρανία στο πλαίσιο που δρομολόγησαν οι προκάτοχοί του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ