16 Ιουλίου, 2024

Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς» Αλέξης Χαρίτσης-Ανοικτή πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης (pics,vid)

Περιοδεία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, συνοδεύει η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.
 

H περιοδεία του ξεκίνησε με βόλτα σε κεντρικό πεζόδρομο του Ηρακλείου, συνοδεία τοπικού κλιμακίου και με συνάντηση με τον πρόεδρο της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπου είχε συνάντηση τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ , Νίκο Κατσαράκη, τον αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Παυλίδη, μέλη ΔΕΠ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Δείτε το βίντεο:

Το απόγευμα, ο κ.Χαρίτσης, θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα με εκπροσώπους των Αυτόνομων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης για τα έργα υποδομής (ΒΟΑΚ, ιδιωτικοποίηση Λιμένα Ηρακλείου κ.α.) και με την Πρωτοβουλία Ειδικευομένων Γιατρών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου. Στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ibis Styles Hotel, θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση.

Ο κ. Χαρίτσης, πραγματοποιεί περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο «η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία» και να γίνει «η πολιτική δύναμη, η οποία θα εκφράσει τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τα κινήματα τα οποία δεν ακούγονται και τα οποία νιώθουν αποκλεισμένα από το πολιτικό σύστημα». Ο ίδιος σε δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικό να ακούσουμε την φωνή των πολιτών, γιατί φιλοδοξούμε η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που θα εκφράσει τους πολίτες και θα τους δώσει φωνή» σημειώνοντας πως στόχος είναι να συμπορευτούν με την Νέα Αριστερά και νέοι άνθρωποι και ηλικιακά και πολιτικά.

«Κάνουμε επίσκεψη σε χώρους που έχουν για μας εξαιρετικά μεγάλη σημασία, έχουν όμως σημασία και για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι για τα πανεπιστήμια ενόψει «της απόπειρας ιδιωτικοποίησης που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της υπεράσπισης και της αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου».
Επιπλέον για την υγεία είπε ότι «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πρωτοφανή κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, μια συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υποβαθμιστεί και να απαξιωθεί» και πως η Νέα Αριστερά με την παρουσία της και με τις προτάσεις της, θέλει να τονίσει «την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας», την κρισιμότητα του οποίου -όπως τόνισε- ανέδειξε και η πανδημία.

Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι στη Βουλή από την κυβέρνηση «επιχειρήθηκε ένα μικρό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, χωρίς καν να έχει γίνει συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, χωρίς καν να έχει περάσει από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, ήρθε μια τροπολογία η οποία ορίζει ότι ο μοναδικός τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας των εθνικών εκλογών -παρότι το νομοσχέδιο ήταν για τις ευρωεκλογές και μόνο για τους απόδημους- είναι η επιστολική ψήφος». Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «είμαστε υπερήφανοι γιατί η στάση μας ήταν εξαρχής μία στάση δημοκρατικής σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας, μία στάση η οποία δικαιώθηκε τελικά από τους τακτικισμούς και αυτή την θεσμική παρεκτροπή από την πλευρά της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ανέφερε ότι αποτελούν για τη Νέα Αριστερά «πολύ μεγάλη πρόκληση», διευκρινίζοντας ότι θα συμμετέχουν σε αυτές με ένα ευρύ ψηφοδέλτιο και «με μία λίστα υποψηφίων, η οποία θα εκφράζειτην δυναμική την οποία θέλουμε να έχει το εγχείρημά μας».

Από την πλευρά της η κ. Αναγνωστοπούλου στις 10.30 το πρωί επισκέφτηκε την Εφορία Αρχαιοτήτων, όπου είχε συνομιλίες με εργαζόμενους του ΥΠΠΟ. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.