4 Μαρτίου, 2024

Στο επίκεντρο το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη – Καλογεράκη με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τους μελετητές.

Στην 1η τηλεδιάσκεψη για το θέμα, διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαιότητα της μελέτης, επισημάνθηκαν διαπιστωμένες αστοχίες ή ασάφειες του υφιστάμενου σχεδιασμού και τα επακόλουθα προβλήματα και σημειώθηκε από την πλευρά της Επιτροπής ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για βοήθεια και διευκόλυνση στους μελετητές. Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της τήρησης του χρονοδιαγράμματος, των έγκαιρων και με πληρότητα παραδόσεων, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της έγκαιρης συμπλήρωσης στη συλλογή των δεδομένων για την εκπόνηση της μελέτης.
Ως προς τη διαβούλευση του θέματος και της επιδιωκόμενης δημοσιότητας σε φορείς και κοινό, σημειώθηκε η σκοπιμότητα χρησιμοποίησης της υφιστάμενης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS του Δήμου Ηρακλείου gis.heraklion.gr.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Δ/ντρια της Πολεοδομίας Μαίρη Φραγκιουδάκη, από την επιτροπή του ΤΠΣ ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ η Ελίνα Μαμουλάκη, η εκπρόσωπος του ΥπΕν Κωνσταντινιά Αγκρά, η εκπρόσωπος του Δήμου Ειρήνη Μανουσάκη και οι μελετητές Σωτήρης Λιάρος, Γιώργος Αλεξάκης, Γιώργης Πετράκης, Νικολέτα Παπαναστασούλη, Μανόλης Βερίγος, Αντώνης Χουρδάκης, Σεραφείμ Σκοβολάς, Κώστας Νικολάου, Σοφία Κοσμοπούλου και Γιάννης Μαρής.