29 Μαρτίου, 2024

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΟ επικρατώντας 70-64 της ΖΕΝΙΤ

Τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών στην Ευρωλίγκα έβαλε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 70-64 της Ζενίτ. Στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, η εθνική ηττήθηκε από την Μεγάλη Βρετανία, με σκορ 78-69.
Το δίδυμο Νέντοβιτς – Παπαγιάννη πρωταγωνίστησε στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Οι Πράσινοι επικράτησαν της Ζενίτ με 70-64 και πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη, μετά από πέντε διαδοχικές ήττες στην διοργάνωση. Με υποδειγματική άμυνα στις 3 τελευταίες περιόδους οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, επιβλήθηκαν των Ρώσων, που βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι της βραδιάς ο Παπαγιάννης που πέτυχε double double με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Νέντοβιτς με εξίσου 18 πόντους και ένα κρίσιμο τρίποντο, για την έκβαση του αγώνα.

Απογοητευτική πρεμιέρα έκανε η εθνική ομάδα μπάσκετ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς γνώρισε την ήττα από την Μεγάλη Βρετανία με 78-69. Στο Νιουκασλ, η ελληνική ομάδα κατέρρευσε τα τελευταία 12 λεπτά επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, να την υποχρεώσουν στην πρώτη της ήττα σε εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, έπειτα από 37 χρόνια. Επόμενο ματς για την Εθνική, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη Λευκορωσία.