2 Μαΐου, 2024

Στην τετράδα Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa Legaue, πήρε Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δυο ομάδες να επικρατούν απέναντι σε Μπάγερ Λεβερκούζεν και Κοπεχάγη αντιστοίχως.

Η Ίντερ, επικράτησε στα ημιτελικά του Europa League εις βάρος της αξιόμαχης Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 και πλέον ραντεβού για μια θέση στον τελικό με Σαχτάρ Ντόνετσκ ή Βασιλεία.

Η Ιταλοί προηγήθηκαν στο σκορ με τέρμα του Λούκας Χραντέτσκι στο 15΄. Ο Ρομελού Λουκάκου έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην Ίντερ, καθώς στο 21΄ έκανε το 2-0, μετά από πάσα του Άσλεϊ Γιανγκ και παρ’ ότι έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Έντμοντ Ταπσόμπα, βρήκε τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 31ο φετινό του γκολ.

Παρά το γρήγορο 2-0 το οποίο υποχρεώθηκε να κυνηγάει, η Λεβερκούζεν δεν το έβαλε κάτω. Στο 25ο λεπτό, ο Κέβιν Φόλαντ βρήκε τον Κάι Χάβερτς μέσα στην περιοχή και ο 21χρονος επιθετικός νίκησε από κοντά τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του σε πέντε ματς του Europa League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 στην παράταση την Κοπεγχάγη στον προημιτελικό του Europa League και προκρίθηκε στα ημιτελικά, Χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στην παράταση και πιο συγκεκριμένα στο 93’,