28 Ιουνίου, 2024

Στην τελετή της Association Femmes d’Europe η Πρόεδρου του “Συνδέσμου” Μαίρη Παχιαδάκη

 H Πρόεδρος του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» Μαίρη Παχιαδάκη συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη από την Ελλάδα στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης των Έργων 2024 της Association Femmes d’Europe – FdE, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στο κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Κάθε χρόνο, πέραν των μελών της, η Association Femmes d’Europe προσκαλεί εκπροσώπους Σωματείων που υποστηρίζονται, προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα που υποστηρίχθηκαν τη χρονιά που πέρασε και αφορούν στην υγεία και ευημερία των ευάλωτων ατόμων, την εκπαίδευση κ.α.
Το ζήτημα της έμφυλης βίας και κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών συζητήθηκε διεξοδικά, φλέγον θέμα επί του οποίου τοποθετήθηκε η κα. Παχιαδάκη, παρουσιάζοντας τις δράσεις, τα προγράμματα, τις συνέργειες και τον καθημερινό αγώνα του «Συνδέσμου» για την εξάλειψη του φαινομένου.
Στις εργασίες κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ευρωπαία Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Ιλιάνα Ιβάνοβα.
Ας σημειωθεί ότι η συνολική βοήθεια που διανεμήθηκε το 2023 από την Association Femmes d’Europe σε 83 Προγράμματα ανήλθε σε 361.929€, από τα οποία το 71% ήταν στην Ε.Ε., το 23% στην Αφρική και το 6% στην Ασία.