20 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα η εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί (vid)

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα βρίσκεται η ιερή εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί του Άγιου Όρους.

Η ιερή εικόνα, αναχώρησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι  της Τετάρτης 3 Μαϊου από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, με  πτήση της Aegean.

Συγκεκριμένα, ήρθε στην Αθήνα με την ειδική πτήση Α34081 της Aegean.

Η πτήση που είναι μία προσφορά της Aegean, έφτασε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος, στις 13.50.

Εκεί την υποδέχθηκε σε ειδική τελετή και με πάσα τιμή, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, κατά κόσμον Νικόλαος Χατζηνικολάου.

Η Ιερά Εικόνα συνοδεύεται από τριακονταμελή αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς της εικόνας από την μοναστική πολιτεία, τελέστηκε Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια, τα μέλη της αντιπροσωπείας που τη συνοδεύουν, επιβιβάστηκαν μαζί με αυτήν, στο πλοιάριο που τη μετέφερε από το λιμανάκι της Δάφνης στην Ουρανούπολη. Από εκεί η εικόνα μεταφέρθηκε οδικώς στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη τελετή υποδοχής στην Αθήνα, προγραμματίστηκε για τις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Σημειώνεται πως για την υποδοχή της εικόνας η αστυνομία έχει ανακοινώσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εν συνέχεια θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου και η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα από τους πιστούς ως τις 15 Μαΐου.

Καθημερινά, κατά την παραμονή της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ θα τελεστεί και τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δείτε το βίντεο: