15 Ιουλίου, 2024

Στη Περιφέρεια Κρήτης Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Γεωργίας της Κίνας

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Γεωργίας της Κίνας με επικεφαλής τον διευθυντή κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας, Zhang Dehui, επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης. Την Κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε το στέλεχος του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη.

Οι Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποιούν επισκέψεις σε Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να ενημερωθούν για την πολιτική προστασίας των άγριων πτηνών στην Ελλάδα και ευρύτερα της πανίδας.
Η κα. Χουδετσανάκη καλωσορίζοντας τους Κινέζους διευθυντές των υπηρεσιών πρωτογενή τομέα από επαρχίες της Κίνας, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Η κα. Χουδετσανάκη ενημέρωσε για την «Πράσινη Συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε από την αν. προϊσταμένη διεύθυνσης κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Σοφία Λαμπρινίδη, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση εκδήλωσης της νόσου της γρίπης των πτηνών.
Παράλληλα έγινε αναφορά για το πρόγραμμα προληπτικών δειγματοληψιών και κλινικής επιτήρησης για την γρίπη των πτηνών.
Από την πλευρά του ο διευθυντής κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας Zhang Dehui ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την ενημέρωση τον Περιφερειάρχη Κρήτης, της κα. Χουδετσανάκη, δίνοντας τα εύσημα για το πρόγραμμα λήψης και υλοποίησης μέτρων στο νησί για την προστασία την μοναδικής πανίδας του.

Η κα. Χουδετσανάκη ευχαρίστησε τον Κινέζο κρατικό εμπειρογνώμονα Peter Chang για την οργάνωση της συνάντησης.
Στο τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.